top of page
  • Writer's pictureGazzine Content

Så ökade filmproduktionsbolaget sin effektivitet med hjälp av Voicemachine

Updated: Aug 20, 2021

Det stora urvalet av proffsröster, den smidiga och flexibla processen och det stora engagemanget hos teamet bakom Voicemachine. Det är några av anledningarna till varför filmproduktionsbolaget AHA produktion har gått över till Voicemachine när man numera väljer röster till sina filmproduktioner.

Med 150 produktioner på beställningslistan varje år är tempot högt på filmproduktionsbolaget AHA film. Framförallt producerar man filmer till organisationer och företag och på kundlistan står uppdragsgivare som Centrala studiestödsnämnden, Polismyndigheten, Naturvårdsverket, Sveriges läkarförbund och LKAB.

Bolaget jobbar med alla delar av sina filmproduktioner – från strategiarbete till att ge råd kring distribution och allt däremellan. De flesta filmerna är av informativ karaktär men ibland finns önskemål om mer dramatiserade produktioner. Oavsett ser de nio heltidsanställda medarbetarna på AHA till att kunderna blir nöjda.

Det mesta sköts inhouse. Även röstpåläggning i viss mån, men för att bredda sitt utbud av röstkaraktärer har AHA i allt större utsträckning börjat lägga ut detta på en röstleverantör. I dag levererar Voicemachine röster till en stor del av bolagets produktioner.

- Det är såklart en oerhörd fördel för oss att kunna välja precis rätt röst till varje produktion och det kan vi göra nu tack vare rösterna vi nu har tillgång till via Voicemachine, säger Hanna Blanksvärd, delägare och kundansvarig på AHA.

Med tanke på att många av filmerna AHA gör har en lite mer formell avsändare, söker hon och hennes kollegor ofta efter trevliga och förtroendeingivande men samtidigt neutrala röster. Rösterna ska kunna berätta utan att man hänger upp sig på hur han eller hon berättar, vara professionell och läsa med inlevelse.

- För det mesta söker vi inte röster som är bra på att dramatisera utan framförallt de som kan presentera på ett trevligt sätt. Andra röstleverantörer som vi har testat har haft svårt att hitta den här balansen utan har antingen levererat röster som läser in manus för sensuellt eller för robotaktigt. Jag tror att det är den nära dialogen med rösterna på Voicemachine som gör att det är lättare att pricka rätt typ av inläsning. Vi kan hela tiden chatta direkt med rösten via Voicemachines plattform och därmed kommer våra önskemål snabbt fram varpå det blir enklare för rösten att leverera det som vi vill ha. Smidigheten är något jag verkligen uppskattar med Voicemachine, säger c.

En annan sak hon tycker är en fördel är möjligheten att få kostnadsfria röstprov och att det aldrig uppstår några dispyter kring omtagningar. Om kunden inte är nöjd gör rösten helt enkelt om.

- Vi har provat andra leverantörer också men det är få som erbjuder samma smidiga samarbete som med Voicemachine. Jag uppskattar också att teamet bakom Voicemachine är väldigt trevliga och visar ett så stort engagemang.

Hanna Blanksvärd säger att hon definitivt rekommenderar andra filmproduktionsbolag att anlita Voicemachine.

- Ja, absolut. Mångfalden av professionella röster är ett stort plus och i kombination med det positiva bemötandet och den smidiga processen kan jag verkligen rekommendera Voicemachine till alla som behöver en röst.


Hanna Blanksvärd - Kund- & marknadsansvarig - AHA Produktion

239 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page